Guardians of the Galaxy Vol. 2 staat nog steeds in de top 3 van best bezochte films deze week. Wist jij dat nummer 3 van de Guardians of the Galaxy-franchise al in de maak is? Dit weten we tot nu toe over de nieuwe Marvelfilm!

Guardians of the Galaxy Vol. 3 in 2020?

James Gunn teaset op Facebook dat hij de komende drie jaar werkt aan Vol. 3 als regisseur en schrijver. De regisseur hint daarmee op een release van de film in 2020.

Ook heeft Gunn bevestigd op Twitter dat Vol. 3 plaatsvindt na Avengers: Infinity War en Avengers 4. En deze Marvelfilms zijn al bevestigd voor een release in 2018 en 2019.

Nieuwe en terugkerende gezichten

Volgens MovieWeb keert de gehele cast terug in het derde deel. In een interview met USA Today bevestigde Gunn dat hij al is begonnen met schrijven aan de film. Hij zou het verhaal regelmatig bespreken met hoofdrolspelers Chris Pratt en Zoe Saldana. Naar verluidt krijgen we naast Star-Lord en Gamora ook meer te zien van Nebula en Mantis.

Ook krijgt waarschijnlijk fan favoriet Adam Warlock een rol. In de Marvel comics wordt dit personage gecreëerd door wetenschappers als rolmodel voor een nieuwe mensheid.

Wordt Ayesha de bad-guy?

In een interview met IGN zei James Gunn dat de Golden High Priestess of the Sovereign Ayesha, gespeeld door Elizabeth Debicki, terugkeert in Vol. 3. “Ik ben absoluut van plan om Elizabeth Debicki terug te brengen. Ze is een van m’n favoriete acteurs waar ik ooit mee heb gewerkt.” En dit lijkt behoorlijk officieel: de actrice staat bevestigd op IMDb voor Guardians of the Galaxy Vol. 3!

Aangezien haar personage behoorlijk pissig is op de Guardians (we willen niet al te veel verklappen) is het goed mogelijk dat ze de rol van de slechterik op zich neemt.

Nu in de bios

Guardians of the Galaxy Vol. 2 nog niet gezien? De film draait nu in de bioscoop!

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.