Alicia Vikander is de nieuwe Lara Croft in de reboot van Tomb Raider. Hier zijn de eerste foto’s en een eerste beschrijving van de film!

Article continues after the ad

Lara Croft

De nieuwe Tomb Raider-film is gebaseerd op de videogame uit 2013, waarin Lara’s ‘origin story’ wordt verteld. In eerste films werd de rol gespeeld door Angelina Jolie. Voor de reboot gingen lang geruchten ronde dat Star Wars-actrice Daisy Ridley de rol van de archeologe zou overnemen, maar dat werd toch de Zweedse Alicia Vikander.

Ook is er een officiële synopsis vrijgegeven. 

Zeven jaar na de verdwijning van haar vader, heeft de 21-jarige Lara (Alicia Vikander) geweigerd de leiding over zijn wereldwijde zakenimperium over te nemen. In plaats daarvan werkt ze nog als fietskoerier in Londen, en studeert ze op de universiteit. Uiteindelijk raakt ze geïnspireerd om de verdwijning van haar vader te onderzoeken en reist ze naar zijn laatst bekende locatie: een tombe op een eiland ergens voor de kust van Japan. 

Opeens staat er veel op het spel voor Lara, die tegen de keer en enkel bewapend met haar scherpe geest, blinde vertrouwen en inherente koppigheid, moet leren zichzelf voorbij haar grenzen te gaan. Dit terwijl ze naar het onbekende reist. Mocht ze dit gevaarlijke avontuur overleven, zal het haar vormen, en de naam Tomb Raider doen verdienen.

Tomb Raider

De film wordt geregisseerd door de Noorse Roar Uthaug (The Wave). Naast Vikander spelen ook Daniel Wu, Walton Goggins, Dominic West en Alexandre Willaume.

Tomb Raider staat geplant voor een release op 15 maart 2018.