Het satirische programma Dit Was Het Nieuws keert terug op televisie. De NPO wil de show uitzenden op de zondagavond, zegt Frans Klein, directeur televisie bij de NPO, in de VARAgids.

Article continues after the ad

Satire

“Bij de NPO willen we satire blijven maken voor de zaterdagavond, op verschillende manieren. De Kwis is daar een voorbeeld van. Maar ook Dit Was Het Nieuws, dat we terugbrengen op de zondagavond - dat primeurtje kan ik je geven”, aldus Klein.

RTL

Dit Was Het Nieuws was tussen 1996 en 2009 te zien bij de TROS, maar die omroep trok de stekker eruit. Daarna maakte het programma een doorstart bij RTL4. In december 2015 maakte ook RTL bekend dat het stopt met het programma omdat het ‘niet vernieuwend genoeg’ meer was.

Samenstelling

De presentatie van het programma bleef al die jaren in handen van Harm Edens. Harm zal ook bij de nieuwe editie van de NPO wederom terugkeren. De teamcaptains wisselden wel. Onder meer Raoul Heertje, Thomas Acda, Peter Heerschop, Marc-Marie Huijbregts, Jan Jaap van der Wal, Martijn Koning en Daniël Arends zaten aan de desk. Wie die plekken gaan invullen is nog niet bekend.

Wanneer Dit Was Het Nieuws terugkeert, is nog niet bekend.