Acteurs levert een filmrol financieel vaak meer op dan een rol in een tv-productie, maar er zijn uitzonderingen. We zetten enkele duizelingwekkend hoge salarissen van de beroemdste tv-sterren voor je op een rij.

Article continues after the ad

Game of Thrones

Hun salaris zal vast niet bedroevend laag zijn geweest, maar toch vonden Game of Thrones-acteurs Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Kit Harington (Jon Snow), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Lena Headey (Cersei Lannister) en Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) het tijd voor loonsverhoging. Onlangs stapten ze samen naar de baas en kregen ze het voor elkaar: de sterren krijgen voor zeven afleveringen uit seizoen zes en zes shows van seizoen acht maar liefst 1,1 miljoen dollar per aflevering.

The Big Bang Theory

Ook je vrienden uit de populaire sitcom The Big Bang Theory hebben weinig moeite om rond te komen. Hoofdrolspelers Kaley Cuoco (Penny), Jim Parsons (Sheldon) and Johnny Galecki (Leonard) krijgen per aflevering een dikke één miljoen dollar bijgeschreven op hun rekening. 

The Walking Dead

De cast van Fox’ hit The Walking Dead moet het met flink wat minder doen, maar ‘weinig’ is anders. Norman Reedus (Daryl Dixon) en Andrew Lincoln (Rick Grimes) verdienen 550.000 en 650.000 dollar per aflevering van seizoen zeven en acht. 

Ballers

Dwayne ‘The Rock’ Johnson, tevens Sexiest Man Alive, heeft ook weinig te klagen. Naast dat hij een godsvermogen verdient met zijn klussen voor het witte doek, rinkelt de kassa ook aardig goed dankzij zijn HBO-serie Ballers. Hij verdient respectievelijk zo’n 450.000 dollar per aflevering. 

Extra cijfertjes

Nog een paar leuke cijfertjes: Oscar-winnares Meryl Streep gaat zo’n 825.000 dollar per aflevering van J.J. Abrams' nieuwe miniserie The Nix verdienen (zie video), Robert De Niro ontvangt 750.000 dollar per aflevering van de Amazon-serie die momenteel in de maak is, en Emma Stone en Jonah Hill krijgen voor iedere aflevering van de nieuwe Netflix-comedy Maniac een luttele 350.000 dollar bijgeschreven.