Martien Meiland

Wie het boek van Martien Meiland leest, ziet de sappige anekdotes, schokkende verhalen en openhartige ontboezemingen in rap tempo voorbijvliegen. Het lijkt daarom alsof Martien echt zijn hele leven op tafel gooien, maar er zijn uiteindelijk toch een aantal dingen geschrapt.

Article continues after the ad

Martien - in de race om de 'irritantste BN'er in een reclame' te worden - flapt er de ene na de andere onthulling uit. De Chateau Meiland-slaande ruzie met huisvriendin Caroline was slechts het topje van de ijsberg. Columnist Jan Dijkgraaf, die het boek schreef, onthult nu in de Weekend dat ook weer niet alle onthullingen en pikante uitspraken in het boek belandden.

Dit is er geschrapt

Martien omschrijft zijn broer Jaap altijd als zijn beste vriend. Hij wilde de relatie met zijn broer goed houden. "Er is iets over zijn broer geschrapt", zegt Jan tegen Weekend, zonder aan te geven wat er dan precies is uitgehaald. En blijkbaar waren er ook de nodige BN'ers die nu niet of nauwelijks in het boek voorkomen, maar waar Martien het wél over had gehad in zijn gesprekken met Jan. 

Jan Dijkgraaf


Martien en BN'ers

Carlo Boszhard, Frank en Rogier; het is niet zo dat er geen enkele BN'er een kat krijgt van Martien. Toch hield hij zich in, merkte Jan. "Het enige waar Martien moeite mee had om over te vertellen, was zijn relatie met BN’ers. Daar trapte hij een beetje op de rem. Dan zei hij wel wat hij vond, maar dan dacht hij: o, daar heb ik nog contact mee."

Kwetsen

"Eigenlijk zit je dan af te wegen of je mensen gaat kwetsen tegen wie je eigenlijk niet zoveel hebt", zo gaat Jan verder. "We deden sessies van vier uur en op het eind van die dag zei hij: ‘Dit was echt een rotdag. Hier had ik zó geen zin in’."

Chateau Meiland is vanavond - voorlopig - voor het laatste te zien, om 20:30 uur op SBS6.