Humberto Tan in Jinek op RTL 4

Volgende week maandag beginnen Renze Klamer en Fidan Ekiz samen aan hun DWDD-opvolger De Vooravond op NPO 1, maar blijkbaar was RTL-prominent Humberto Tan op een gegeven moment óók in beeld als opvolger van Matthijs van Nieuwkerk!

Article continues after the ad

Humberto onthult in een interview met het AD dat hij benaderd was om een dagelijkse talkshow te gaan doen op het DWDD-tijdslot van 19:00 uur. "Die kansen zijn er wel geweest. Het tijdslot van De Wereld Draait Door bijvoorbeeld.

Nope!

Not gonna happen, dacht Humberto. "Daar zei ik heel bewust nee tegen", legt hij uit. "Ik heb het naar m’n zin bij RTL." Het stoppen van RTL Late Night bleek ook mee te spelen in Humberto's besluit om nee te zeggen tegen de NPO. "En dan nog, je mag na zo’n avontuur (RTL Late NIght, red.) ook wel wat bescheidener zijn en even een stap terug doen. Er zit geen stiekeme hunkering meer. Maar zeg nooit ‘nooit’.

RTL-toekomst

Humberto blijft dus gewoon bij RTL, ook al lukt niet elk programma dat hij maakt voor de zender. Zo was voetbaltalkshow VTBL een ongekend grote flop. Maar de presentator ging daarna niet bij de pakken neerzitten. "Weet je, ik leef met het adagium ‘als je niet wilt vallen, moet je gaan liggen’. Ik lig niet, ik sta. Altijd! Wat ze ook over me roepen, ik heb wel altijd risico genomen. En dan ga je maar eens op je bek." Humberto is niet zo geïnteresseerd in de slagingskans van een nieuwe show en wil dat het vooral inhoudelijk oprecht is. "Ik denk: Stel dat het mislukt, sta ik er dan nog steeds achter? VTBL op RTL 7 was geen gemakkelijke opdracht. Toch heb ik het geprobeerd. Ik ga er altijd helemaal voor.

Het hele interview met Humberto kun je hier teruglezen.