Wie is de Mol? 2020

Afgelopen zaterdag namen we met pijn in ons Wie is de Mol?-hart afscheid van Ellie Lust. Haar 'executie' was opvallend: alsof je een pleister in één ruk van een wond trekt. Snel, abrupt en zeker niet zonder pijn. Maar waarom kleurde het allereerste scherm al meteen donkerrood?

Article continues after the ad

Nou, daar was zeker een reden voor. Het was niet de zoveelste heerlijke poging van de Wie is de Mol?-makers om met ons te fucken. Niets van dat. Het bleek gewoon niet praktisch om een die dag een lange executie te doen met meerdere groene schermen, zo verklapte Ellie herself in de officiële Wie is de Mol?-podcast.

Met een bloedgang

Het is niet voor het eerst in de WIDM-geschiedenis dat de eerste kandidaat die genoemd wordt, eruit vliegt. Het pijlsnelle rode scherm van afgelopen zaterdag was echter pure praktische noodzaak. "Het was heel wisselend weer", legt Ellie uit. "Soms scheen de zon, maar we hebben ook echt plensbuien gehad." En, je raadt het al: de weergoden waren lekker bezig op het moment van de executie. "Er kwam een enorme bui aan en de executie moest toen plaatsvinden. We moesten ook vrij snel op onze stoelen gaan zitten en ik dacht nog: De eerste die z'n naam hoort, die gaat eruit. En ik hoor Ellie en toen kreeg ik gelijk."

Pijnlijk momentje

De oud-politieagente kwam maar weinig voor in ons ultieme lijstje met hints en theorieën, maar toch kwam haar exit als een pijnlijk momentje binnen. Ook bij Ellie zelf. "Ik was er kapot van. Echt. Ik zat er zo heerlijk in. Ik voelde dat ik een soort van controle had. Ik had allemaal bondjes en was penningmeester.