Gaat Keanu Reeves zijn meest succesvolle zomer ooit tegemoet? Het lijkt er wel op; naast een daverend derde deel in de John Wick-serie zal hij naar verluidt ook opduiken in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw, en dan is hij ook nog te horen in Toy Story 4! We wisten al dat zijn personage Duke Caboom zou heten, maar nu hebben we ook de eerste beelden.

Article continues after the ad

“The Canuck with all the luck”

Duke Caboom is een Canadees personage, en Disney Canada had dan ook de primeur met de eerste beelden van deze nieuwste aanwinst van de Toy Story-speelgoeddoos. Een dergelijke rol is zeker aan Keanu besteed; ook al is hij geboren in Libanon en had hij een Hawaiiaanse vader en een Britse moeder, toch heeft hij het grootste deel van zijn jeugd in het Canadese Toronto doorgebracht.

Held met problemen

Duke Caboom was in de jaren '70 de populairste stuntman van heel Canada, zo populair dat er speelgoedfiguren van hem gemaakt werden. Zoals zoveel personages in Toy Story kampt ook deze stoere bink met zijn eigen problemen: Als Woody deze durfal beter leert kennen komt hij er namelijk achter dat deze speelgoedheld de stunts uit zijn reclamespotshelemaal eigenlijk niet kan doen.

Vanaf 26 juni zien we Duke Caboom in actie op het witte doek, want dan draait Toy Story 4 in de bioscopen.