Maya Hawke als Robin, Joe Keery als Steve en Gaten Matarazzo als Dustin in Stranger Things seizoen drie

Hoera! Stranger Things bestaat vijf jaar en daarom waren wij benieuwd naar jullie mening over de Netflix-hit. Wie is jullie favoriete personage, wat is het beste seizoen en besteed je liever een middag in Starcourt Mall of de Arcade? Dit zijn de resultaten!

Het leukste Stranger Things-personage

Nee, het is geen Eleven, Joyce of Jim Hopper. Jullie favoriete personage in de reeks is Dustin! Nu zijn we daar niet heel verbaasd over, want Dustin is een schatje. Op een gedeelde tweede plek volgen dan toch Jim, Eleven en Steve. Het is wel opmerkelijk dat geen van de andere jongens in de Top 9 is beland. Will, Mike en Lucas bungelen allemaal onderaan de lijst, terwijl hun beste vriend de eerste plek heeft bemachtigd. Benieuwd naar de rest van de personages? Check het hieronder!

 

Het leukste seizoen

Jullie favoriete seizoen was, met de helft van de stemmen, seizoen één. Dat is natuurlijk wel te verwachten. Het legde de basis voor de verhaallijnen en we leerden de beruchte Demogorgon kennen. Seizoen drie staat op plek 2 en seizoen twee op plek 3. Zal het vierde seizoen de vorige delen overtreffen? Hier lees je alvast alles dat je moet weten over Stranger Things seizoen vier.

 

De engste vijand

Ook de engste vijand is geen grote verrassing. De Mind Flayer domineert de eerste plek. Als je ziet hoe dat monster Will in bedwang had, begrijpen we goed dat ie bovenaan staat. Daaronder vinden we Elevens ‘Papa’ en Hawkins Laboratory. Op de derde plek staat de Demogorgon en op de vierde plek de Demodogs, die eigenlijk allebei zijn voortgekomen uit de Mind Flayer.

Article continues after the ad

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

Het leukste stel

Joyce en Hopper staan, hoe kan het eigenlijk ook anders, op de eerste plek. De twee hebben al ontzettend veel meegemaakt en eigenlijk hopen we nog steeds op een kusscène tussen de twee. Heel dicht daarop vinden we Dustin en Suzie. Dat zal vast helemaal niks te maken hebben met hun geweldige duet van The Never Ending Story. Zo cute! Check hieronder de rest van het lijstje.

  1. Joyce en Jim
  2. Dustin en Suzie
  3. Nancy en Jonathan
  4. Mike en Eleven
  5. Lucas en Max
  6. Nancy en Steve
  7. Joyce en Bob
  8. Ted en Karen

 

Dode personages

We hebben helaas al afscheid moeten nemen van een paar geliefde personages in de serie. Daarom waren we benieuwd wie jullie het liefst terug willen zien. Dat is met het grote merendeel van de stemmen Billy geworden. Nadat we leerden over zijn thuissituatie en verleden willen we niks liever dan hem een goed einde geven. Ook willen we hem best nog een paar keer in slowmotion naar zijn post bij het zwembad zien lopen.

Op een gedeelde tweede plek vinden we Barb, Bob en Alexei. Ook Dustins kat Mews wist nog 7% van de stemmen te krijgen. Justice for Mews!

 

Dilemma’s

We legden jullie ook een paar heerlijke dilemma’s voor over de serie. Dit zijn de resultaten!

Gevangen zijn in The Upside Down of in Hawkins Laboratory?

The Upside Down: 40%

Hawkins Laboratory: 60%

 

Wil je door je hele huis kerstlichtjes of tekeningen van een kaart?

Kerstlichtjes: 81%

Tekeningen: 19%

 

Een middagje doorbrengen in de Arcade of in Starcourt Mall?

Arcade: 47%

Starcourt Mall: 53%

 

Team Scoop’s Troop of Team Bald Eagle?

Scoop’s Troop: 86%

Bald Eagle: 14%

 

Wie wil je liever als ouder?

Joyce: 53%

Jim: 47%

 

We vonden het heel tof dat jullie de afgelopen vijf jaar van Stranger Things met ons door wilden nemen. Nu is het wachten op het volgende seizoen, waar we helaas nog steeds geen releasedatum voor hebben. Check wel alvast deze eerste beelden van het nieuwe seizoen!

Stranger Things is te zien op Netflix.