Ruben Nicolai in The Masked Singer

In de laatste maand van 2020 is er een hoop te zien op tv. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met de programma’s die jij absoluut niet mag missen!

1 december

Vier hand op één buik - 20:25 uur op NPO 3

In dit BNNVARA-programma helpen BN’er-moeders jonge zwangere moeders bij hun zwangerschap. Dit jaar zijn het Trijntje Oosterhuis, Heleen van Royen, Bibi Breijman, Karin Bloemen, Jaimie Vaes, Tatum Dagelet en Soundos El Ahmadi die de tienermoeders begeleiden op weg naar het moederschap.

 

2 december

Top 2000: The untold stories – 22:10 uur op NPO 3

Vier afleveringen gaat de wandelende muziekencyclopedie Leo Blokhuis kriskras door de geschiedenis van de Top 2000. Aan de hand van reportages gaan we terug in de tijd naar de mooiste verhalen die niet (of heel lang geleden) in de Top 2000 a Gogo te zien waren.

Article continues after the ad

 

5 december

Top 4000 Muziekquiz – 21:30 uur op SBS 6

En van de Top 2000 gaan we naar de Top 4000! De lijst van Radio 10 gaat samen met Gerard Ekdom naar de televisie en dat allemaal in de vorm van een gezellig bordspel. De genummerde vakjes (van vierduizend naar één) lopen af in honderdtallen. Het doel van het spel is simpel: het deelnemende BN’er-duo moet met hun pion als eerste de finish bereiken.

 

5 december

Sint & Paul pakken uit! – 21:30 uur op RTL 4

De muziekquiz krijgt concurrentie van Paul de Leeuw en onze Sinterklaas. Ondanks dat Sint tijdens Corona in de risicogroep valt, zal hij zoveel mogelijk cadeaus proberen uit te delen en wensen te laten vervullen. Dat alles gebeurt natuurlijk met een flinke dosis humor.

6 december

Klein maar fijn – 21:30 uur op SBS 6

Na het succesvolle Lego Masters krijgen we een nieuw bouwprogramma, maar dan op SBS 6! Jan Versteegh gaat op zoek naar de beste miniatuurbouwer van Nederland. Zes weken lang bepaalt de deskundige jury wie de minst presterende miniatuurbouwer is en naar huis moet. Die jury bestaat uit Dido Geluk, teamleider modelbouwatelier bij Miniworld Rotterdam en Bobby de Groot, regisseur, animator en docent aan de Hogeschool van de Kunsten.

 

6 december

Linda’s Wintermaand – 20:30 uur op SBS 6

Wij voorspellen een goede kijkcijferavond, want voor Klein maar fijn zit Linda’s Wintermaand. Dit jaar verplaatst ze haar programma van de zomer naar de winter. Een aantal gasten is al bekend: Matthijs van Nieuwkerk, Martien Meiland, André Hazes, Floortje Dessing en Natacha Harlequin zijn te gast in het winterse chalet.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SBS6 (@sbs6nl)

 

6 december

Draadstaal – 21:20 uur op NPO 3

Ook in dit seizoen van Draadstaal staan Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven klaar om de actualiteiten aan te pakken met een hoop humor. We kunnen tien weken lang genieten van vertrouwde typetjes zoals Fred en Ria én nieuwe personages die te gast zijn in het First Dates-restaurant.

 

10 december

Kerstgezel.nl – 21:35 uur op NPO 1

Nu Sint weer de deur uit is kunnen we ons éindelijk storten op kerst. In deze vierdelige-serie maakt de vriend van Noor Bloem (Juliette van Ardenne) het vlak voor de kerst uit. Nu heeft ze niemand om mee te nemen naar het kerstdiner van haar familie. Ze begint samen met haar vrienden Kerstgezel.nl: een bureau voor mensen die gezelschap willen rond de kerst.

 

14 december

De Slimste Mens – 20:40 uur op NPO 2

In de zomer won Astrid Kersseboom dé kennisquiz van Nederland. Wie gaat er in het 17e seizoen met de titel ‘Slimste Mens’ naar huis? Presentator Philip Freriks en de altijd even vrolijke historicus Maarten van Rossem zijn klaar voor de nieuwe afleveringen.

 

16 december

Merry Little Christmas – 20:30 uur op RTL 4

De televisiewereld krijgt niet genoeg van bouw-formats! Op 16 en 23 december gaat presentator Robert ten Brink – de vervanger van Martijn Krabbé - op zoek naar de beste kerstdorpbouwers van Nederland.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @roberttenbrink

 

20 december

Scrooge Live – 20:25 uur op NPO 1

Fan van The Passion? Dan ga je Scrooge Live ook geweldig vinden. BN’ers brengen het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, tot leven in Dordrecht. Veldhuis & Kemper praten de show aan elkaar, Kasper van Kooten, Jamai Loman en Simone Kleinsma zijn een van de vele acteurs van de eerste editie.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Omroep MAX (@omroepmax_)

 

21 december

Moltalk – 20:25 uur – NPO 3

Is het alweer tijd voor het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? Nou, bijna… Eerst worden de kandidaten nog bekendgemaakt. Dit jaar wordt dat gedaan in een speciale Moltalk uitzending. Wij hebben zo onze vermoedens over wie er meedoen.

 

21 december

Joris’ Kerstboom – 21:15 uur op NPO 2

Dit jaar is Joris’ Kerstboom nét een beetje anders. Omdat we niet meer met z’n allen in een ruimte mogen zijn, komen er geen ontmoetingsplekken met kerstbomen op pleinen. Joris gaat dit jaar zelf op zoek naar personen met mooie en ontroerende verhalen.

 

22 december

Chateau Meiland viert kerst in Zweden – 20:30 uur op SBS 6

De Meilandjes krijgen net als vorig jaar met een heuse Chateau Meiland-kerstspecial, maar dit jaar zitten ze niet in Frankrijk, maar in Zweden! De familie kreeg een hoop kritiek dat zij tijdens de coronaperiode op reis gingen. Martien en de fam gingen toch, dus de vierdelige special is eind december op tv te zien!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SBS6 (@sbs6nl)

 

24 december

All You Need is Love Kerstspecial – 20:30 uur op RTL 4

Geen kerst zonder All You Need is Love, dus ook dit jaar is Robert ten Brink te zien op kerstavond. Hoe het programma eruit gaat zien (vanwege de coronamaatregelen) is nog niet bekend. Eén ding is zeker: wij zitten vast weer jankend op de bank dankzij alle ontroerende herenigingen.

 

25 december

Boer zoekt Vrouw Kerstspecial – 21:40 uur op NPO 1

Yvon Jaspers heeft de vijf boeren van het afgelopen seizoen uitgenodigd voor de Kerstspecial. Boer Bastiaan en Milou, boerin Annemiek, boer Geert en boer Geert-Jan komen vertellen hoe het nu met hun gaat. Yvon Jaspers is zelf langs gegaan bij boer Jan op de zorgboerderij.

 

26 december

Lego Masters Kerstspecial – 20:00 uur op RTL 4

Na het succesvolle Lego Masters proberen op Tweede Kerstdag BN’ers een zo'n mooi mogelijk legowerk te bouwen. Het is nog niet bekend welke bekende Nederlanders er meedoen aan deze VIP-editie. Wie er sowieso weer van de partij is, is presentator Ruben Nicolai!

Lego Masters, RTL

 

27 december

Heel Holland Bakt – 20:20 uur op NPO 1

We sluiten 2020 goed af met een nieuw seizoen van het populaire bakprogramma. Jurylid Robèrt van Beckhoven heeft de datum al in zijn agenda gezet en ook Janny van der Heijden is er helemaal klaar voor!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Omroep MAX (@omroepmax_)

 

31 december

The Masked Singer Oud & Nieuw Special – 20:00 uur op RTL 4

Het was de RTL-hit van 2020: The Masked Singer. Dus de zender dacht, laten we een Oud & Nieuw Special maken! Welke BN’er hoop jij dat meedoet? Wij zijn alvast begonnen met speculeren wie er toch in die pakken zitten.

 

31 december

Guido Weijers: De Oudejaarsconference – 22:20 uur op RTL 4

Na de kritiek op Martijn Konings mag Guido Weijers – die al negen keer eerder een oudejaarsconference maakt - dit keer het jaar afsluiten. De cabaretier kreeg al een telefoontje of hij de show nog wel zag zitten met de huidige coronaregels. Hieronder hoor je hoe hij erover denkt.

 

31 december

Ik hou van Holland: 25 jaar SBS 6 – 22:00 uur op SBS6

Ook in 2020 sluit Linda de Mol het jaar af op SBS. Dit jaar staat Ik hou van Holland in teken van het 25-jarig bestaan van SBS 6. Er is nog niet veel bekend over de uitzending, dus we houden je op de hoogte!