Fotograaf
RTL/William Rutten
The Voice Senior

Na wekenlange spanning was het vanavond zo ver: de finale van The Voice Senior. De oudere zangers en zangeressen gaven alles wat ze in zich hadden, wat sowieso voor een mooie muziekavond zorgde. Uiteindelijk kon er maar één senior met de prijs vandoor!

Phil begon de avond met zijn cover van The Beatles’ Oh! Darling. Adrienne stelde er een swing-versie van Route 66 (bekend van o.a. Chuck Berry) tegenover, maar zij bleek niet opgewassen tegen de ‘Fab Four’.

Leoni streed met I See Fire tegen Erik, die onverwacht rockend uitpakte met All You Ever Wanted van Rag‘n’Bone Man. Angela had enorme moeite om te kiezen maar nam Leoni mee naar de finale. Tollak voerde Human Nature van Michael Jackson op, en kreeg te maken met de Soul Brothers die een Motown-medley opvoerden. De Soul Brothers maakten er een spetterend optreden van, maar Tollak maakte nét wat meer indruk op Gerard Joling met zijn ingetogen ballad.

Article continues after the ad

Coach Ilse had de zware keuze tussen Hans, die Sorry Seems to be the Hardest Word zong, en Jody, die Ohio van Neil Young bracht. Jody was met haar zangkwaliteit eigenlijk favoriet maar Hans werd tóch uitverkoren omdat hij het nummer met enorm veel doorleefdheid wist te zingen.

In de finale won Phils uitvoering van When a Man Loves a Woman het van Tollaks We Can Work it Out, Leoni’s Vleugels van Mijn Vlucht en Hans’ (deels a capella!) House of the Rising Sun. Na de bekendmaking liet Phil er geen gras over groeien: hij vroeg zijn vriendin Jacqueline meteen ten huwelijk! Gelukkig zei ze ja, anders was de finale van The Voice Senior tóch wat ongemakkelijk geworden.

 

 

The Voice Senior maakt plaats voor The Masked Singer

Nu The Voice Senior afgelopen is, start op 15 oktober het nieuwe seizoen van The Masked Singer. De knotsgekke muziek- en raadshow wordt een stuk langer en volgens Gerard Joling nóg spectaculairder.

Dit lijkt er trouwens op te duiden dat The Voice of Holland, waar The Voice Senior een spin-off van is, pas in 2022 weer van start gaat. Gelukkig zijn de gemoederen in de studio weer een beetje tot bedaren gebracht: Ali B. verwacht eindelijk weer een seizoen zonder ruzie.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Hier zie je nog een paar fantastische hoogtepunten uit eerdere seizoenen van The Voice Senior.