In september gonsde al een gerucht rond dat de horrorklassieker Candyman een reboot zou krijgen, en in november werd officieel aangekondigd dat deze ijzersterke griezelfilm uit 1992 in een nieuw jasje gestoken gaat worden. En nog wel door Get Out-regisseur Jordan Peele, die als producent op zal treden. Nu weten we ook wie de illustere titelrol zal gaan spelen.

Article continues after the ad

 

Norse blik

Yahya Abdul-Mateen II gaat de rol van de Candyman overnemen van Tony Todd, die hem in het origineel en in een hele zwik straight-to-video vervolgfilms speelde. Nu gaat er bij het horen van deze niet echt lekker van de tong rollende naam misschien niet meteen een lichtje branden, maar toch is Abdul-Mateen II inmiddels best een bekend gezicht. Zo speelde hij in Aquaman de rol van superschurk Black Manta, en was hij in de Netflix-serie The Get Down te zien als discokoning Cadillac. In beide rollen liet hij zien dat ontzettend nors kijken zijn specialiteit is, dus dan zal hij het als vervaarlijk horroricoon Candyman ook vast goed doen.

Us

Het wordt niet de eerste keer dat Abdul-Mateen II en Jordan Peele met elkaar samenwerken, want de nieuwe Candyman-acteur is binnenkort ook te zien in Us, Peele's opvolger van zijn met een Oscar bekroonde hitfilm Get Out. Deze draait vanaf 21 maart in de bioscopen.