Richard Gere liegt zichzelf totaal in de nesten.

Article continues after the ad

Als je als schrijver al in geen jaren meer gescoord hebt, dan verzin je toch gewoon een interview? Richard Gere ondervindt het, vanavond om 23:40 uur, op RTL8

The Hoax

Schrijver Clifford Irving heeft een probleem: nadat zijn vorige boek slecht verkocht, zitten uitgevers niet meer op ‘m te wachten. Nadat hij uit z’n hotel wordt gezet omdat de excentrieke miljardair Howard Hughes langskomt, krijgt hij een geweldig idee. Hij overtuigt z’n uitgever ervan dat hij samen met Hughes aan een autobiografie werkt, terwijl hij ‘m nooit sprak. Hughes leeft al jaren als kluizenaar, dus die zal deze leugen vast niet tegenspreken.

Klinkt Howard Hughes je even niet bekend in de oren? Het was een steenrijke krantenmagnaat, die het eerder aan de stok kreeg met Orson Welles (over Citizen Kane), en in The Aviator gespeeld wordt door Leonardo Dicaprio.

Cast & Recensie

Irving (Richard Gere), bang dat zijn carrière instort, verzint een leugen, en gaat er uiteindelijk zelf in geloven. Hij is niet de enige die er aan onderdoor gaat; zijn wanhoopspoging werkt door tot in het Witte Huis!

The Hoax was geen commercieel succes, maar wordt wel gezien als zeer geslaagde dramafilm. Richard Gere werd voor zijn vertolking van Irving (die later door zijn boek óver zijn leugens alsnog beroemd werd) genomineerd voor een prestigieuze Saturn Award. 

Veronica Magazine geeft The Hoax vier sterren.