Na ontvangst van een brief van een neploterij, denkt de knorrige vader Woody Grant dat hij in één klap rijk is geworden. Een lange, grappige en aandoenlijke wandeling volgt.

Article continues after the ad

Nebraska

Woody Grant krijgt te horen dat hij zijn prijs van 1 miljoen dollar kan hij ophalen in Lincoln, Nebraska, ruim duizend kilometer van zijn woonplaats. Hij is vastbesloten om zijn fortuin te incasseren, zelfs als het betekent dat hij de afstand te voet moet afleggen. Zijn zoon David voelt zich gedwongen hem te vergezellen. Onderweg stoppen ze in het geboortedorp van Woody, waar familie en oude bekenden al snel hoogte krijgen van hun missie en Woody het gesprek van de dag wordt.

Cast en recensie

De hoofdrol in Nebraska wordt gespeeld door Bruce Dern, die je kunt kennen van de Tarantino-films The Hateful Eight en Django Unchained. Andere rollen zijn er voor onder anderen Bob Odenkirk (Better Call Saul), Will Forte (The Last Man on Earth) en Stacy Keach (American History X).

Uit de recensie van Veronica Magazine: "Niemand is beter in grappige en aandoenlijke films over enigszins zonderlinge en eenzame mensen dan schrijver en regisseur [Alexander] Payne. Dat bewees hij met Sideways en About Schmidt. Met Nebraska doet hij het voor alle duidelijkheid nog een keer." Vier van de vijf sterren, om 23:15 uur op NPO 2.