Ricky Gervais als asociale tandarts die wordt opgezadeld met het vervelende vermogen om geesten te zien, is een goede besteding van je late zaterdagavond.

Article continues after the ad

Ghost Town

Tandarts Bertram Pincus is een chagrijnige, onvriendelijke man, die het liefst met rust gelaten wil worden. Tijdens een behandeling in het ziekenhuis sterft hij, maar na reanimatie komt hij zeven minuten later terug tot leven. Eenmaal terug op straat ontdekt Pincus dat er iets veranderd is: overal om zich heen kan hij de geesten van dode mensen zien.

Sterker nog: ze klampen hem aan en vragen Pincus om allerlei klusjes voor hen op te knappen. Geest Frank wil bijvoorbeeld niet dat zijn weduwe Gwen opnieuw trouwt en hoopt dat zijn nieuwe tandartsvriend er een stokje voor kan steken ...

Cast en recensie

Zoals eerder genoemd speelt Ricky Gervais (The Office) de hoofdrol in Ghost Town. Geest Frank wordt gespeeld door Greg Kinnear (As Good as It Gets) en de weduwe is een rol van Téa Leoni (Deep Impact). Andere bekende gezichten zijn die van Kristen Wiig (Bridesmaids) en Aasif Mandvi (Spider-Man 2).

Uit de recensie van Veronica Magazine: "Romantiek gaat Gervais niet zo goed af, maar een mensenschuwe eikel spelen die tot inkeer komt, kan hij als de beste." Drie sterren, om 23:45 uur op RTL 8!