Kate Lloyd is een Amerikaanse doctoraalstudente die zich aansluit bij een Noors onderzoeksteam dat in Antarctica een gigantisch buitenaards ruimteschip heeft ontdekt. Ze vinden een fossiel in het ijs en graven het uit. Daarna breekt de hel los.

Article continues after the ad

In The Thing, van de producers van Dawn of the Dead, sluit doctoraalstudente Kate Lloyd zich aan bij een Noors onderzoeksteam dat in Antarctica een buitenaards ruimteschip heeft ontdekt. Wanneer een gevangen organisme uit het toestel bevrijd wordt en aan een reeks aanvallen begint, wordt Kate verplicht om samen met een onbedreven helikopterpiloot orde op zaken te stellen.

Cast en recensie

In deze gedurfde remake van een van de meest bewierookte sf-horrorfilms ooit speelt Mary Elizabeth Winstead (Fargo) de doctoraalstudente Kate Lloyd. Daarnaast zijn ook Joel Edgerton (Black Mass), Ulrich Thomsen (The Blacklist), Eric Christian Olson (NCIS: Los Angeles), Adewale Akinnuoye-Agbaje (The Bourne Identity) en Kristofer Hivju (Game of Thrones) te zien.

John Carpenter’s The Thing uit 1982 blonk uit in de paranoïde sfeer onder wetenschappers op Antarctica, als ze een ‘alien life form’ ontdekken. Het moordlustig ding kan elke vorm aannemen, dus ook die van hen. De Nederlander Matthijs van Heijningen volgt in zijn regiedebuut hetzelfde pad, maar brengt de sfeer van onderling wantrouwen niet overtuigend over. 

Als horror is de film geslaagd, want de special effects zien er goed, en belangrijker, smerig uit. En pas bij de wegvluchtende hond aan het einde ontdek je dat dit een prequel is. De film krijgt daarom van ons 3 van de 5 sterren.

Dus zin in ijzingwekkende horrorfilm vanavond? The Thing zie je vanavond om 22:25 op SBS9.