In het tweede deel uit Peter Jacksons epische verfilming van Tolkiens The Lord of the Rings is het reisgezelschap van de Ring is uit elkaar gevallen en lijkt een oorlog onafwendbaar in Middle-earth.

Article continues after the ad

De strijd om Middle-earth begint

Frodo (Elijah Wood) en Sam (Sean Astin) reizen samen verder naar Mordor om de Ring te vernietigen. Onderweg stuiten ze op het wezen Gollum die de ring (terug) wil. Ondertussen gaan Legolas (Orlando Bloom), Gimli (John Rhys-Davies) en Aragorn (Viggo Mortensen) op zoek naar hun vrienden Merry (Dominic Monaghan) en Pippin (Billy Boyd), die zijn gevangen genomen door Uruk-hai. Ze belanden echter in Rohan dat ieder moment kan worden aangevallen door de legers van Saruman (Christopher Lee).

Recensie

Het reisgezelschap is uit elkaar gevallen. Frodo (Wood) en zijn trouwe makker Sam (Astin) slepen zich met de Ring voort naar het duistere Mordor. Ondertussen komt de rest van de club (in twee groepjes) terecht in het heetst van de strijd. Het levert imponerende, immense slachtpartijen op, waarin tienduizenden orks en uruk-hai de burcht van Helms Deep aanvallen, waar men zich op de kantelen verschanst heeft. Het is weer allemaal briljant vormgegeven.