Komende week is het dan eindelijk zover: Amerika hakt een knoop door over wie de nieuwe president van hun land wordt, Trump of Clinton, als eerste vrouwelijke president? De film The Contenter, vanavond te zien om 23.50 uur op Canvas, past redelijk goed bij het thema.

Article continues after the ad

The Contender

Senator Hanson (Joan Allen) wordt door president Evans (Jeff Bridges) naar voren geschoven als de beste kandidaat om de overleden vicepresident op te volgen. Een primeur, want nooit eerder maakte een vrouw kans op zo'n hoge functie. Dat steekt senator Runyon (Gary Oldman), die geen enkel vertrouwen heeft in haar capaciteiten en een genadeloze karaktermoord op poten zet als hij foto's in handen krijgt waarop Allen in een heftig potje groepsseks verwikkeld is. 

Politiek saai? Echt niet

Oldman klaagde achteraf dat zijn republikeinse personage onder invloed van filmstudio DreamWorks ten onrechte tot een platte schurk was teruggebracht, maar zijn commentaar is toch wat overtrokken. In de politiek is niets zwart-wit, en zo worden de zaken ook zeker niet voorgesteld in The Contender. Dat houdt de aandacht er tot het wat mindere eind aan toe bij. De geweldig acterende cast die deze degelijke thriller in de aanbieding heeft, draagt ook een belangrijk steentje bij: niet voor niks mochten Allen en Bridges een Oscarnominatie op hun erelijstje bijschrijven. Politiek hoeft helemaal niet saai te zijn.

Je ziet The Contender om 23.50 uur op Canvas. Bekijk de trailer in onderstaande video.