Heb je nog geen zin in je bed en ben je toe aan wat spanning en sensatie? Om 23.00 uur kun je uitgebreid gaan zitten voor het 2e deel van het ongelooflijk spannende Millennium-drieluik: De vrouw die met vuur speelde.

More content below the advertising

Millennium 2: De vrouw die met vuur speelde

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. 

Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel. 

Recensie & cast

De sfeer is in dit tweede deel minder intens, omdat een pakkend moordmysterie ontbreekt. Gelukkig blijft de kwaliteit onverminderd hoog, met name door het acteerwerk van Michael Nyqvist en de spetterende Noomi Rapace.

Millennium 2: De vrouw die met vuur speelde zie je vanavond om 23.00 uur op NPO3. Bekijk de trailer in onderstaande video:

More content below the advertising

Vanavond start op NPO1 alweer het tiende seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Als we presentatrice Yvon Jaspers mogen geloven, wordt het een heel andere reeks. “We hebben nog nooit zo'n hete zomer gehad. Die hitte doet iets met het landschap, met de mensen. Het is weer een heel ander programma geworden”, zegt Yvon Jaspers.

More content below the advertising

Op tv én online

Ook dit seizoen gaat een aantal vrijgezelle boeren onder toeziend oog van miljoenen televisiekijkers op zoek naar ware liefde. De zoektocht naar de liefde van de vijf boeren die de meeste brieven binnenkregen, is vanaf vandaag wekelijks te zien bij KRO-NCRV. De vijf overgebleven singles van de eerder voorgestelde tien boeren worden voor de website van Boer Zoekt Vrouw gevolgd.

Minder brieven

In totaal ontving de redactie van Boer Zoekt Vrouw dit jaar een kleine duizend brieven. Dat is minder dan er binnenkwamen na de oproepjes in 2014, het laatste seizoen dat zich in Nederland afspeelde. Toen kreeg boer Tom alleen al ruim 1800 brieven. “Het was voor ons als makers heel gek”, zegt Yvon over het kleine aantal reacties, en daarmee ook de kleine verschillen in aantallen brieven per boer dit keer. “Wij wisten pas op het allerlaatste moment met wie we op tv doorgingen. En dat terwijl je toch al in de mensen duikt en nadenkt over wat je tijdens de dagdate gaat doen.” Slechts één brief maakt het verschil tussen gevolgd worden op televisie of op internet. “Dat is nog nooit voorgekomen.”

Boer Zoekt Vrouw verandert levens

Als er uit de stapel brieven dan eindelijk potentiële liefdespartners zijn gekozen, begint het pas echt voor de boeren. “Het is een heel intens moment. Voor veel oud-deelnemers is er een leven vóór en een leven ná Boer Zoekt Vrouw”, weet Yvon, die met een aantal boeren nog veel contact heeft, maar al te goed. “We zijn getuige van een hele grote verandering, ook als de liefde er niet is. We proberen ze daar op voor te bereiden, maar eigenlijk kan dat niet.”

Begeleiding op maat

Achter de schermen worden de agrariërs, en hun potentiële partners, bijgestaan door een heel team. “Dat is er helemaal op ingericht om die mensen die vanuit het niets op een heel groot podium worden gehesen bij te staan. Vanaf de eerste dag tot in de oneindigheid zijn we er voor ze. Het is aan de boer of de vrouw zelf hoe intensief ze het willen, we begeleiden ze op maat.”

‘Check social op eigen risico’

Boer Zoekt Vrouw maakt altijd veel tongen los op social media. Die kunnen de boeren en deelnemers de komende tijd daarom maar beter mijden, raadt Yvon aan. “Natuurlijk zijn er mensen die vinden dat je een dikke kont hebt, een stomme stem of dat je een domme keuze maakt. Je kunt jezelf elke dag googelen en op social media je naam intikken, maar dat doe je op eigen risico. Ik ken weinig mensen die opgeknapt zijn van de reacties op social media.”

Boer Zoekt Vrouw zie je vanavond om 20.25 uur op NPO1. Bekijk het voorstelfilmpje van alle boeren van dit seizoen hieronder:

Vanavond start het negende seizoen van de satirische talkshow Zondag met Lubach

Na een afwezigheid van vijf maanden begint Arjen Lubach zondagavond aan zijn negende seizoen van Zondag met Lubach. Na deze reeks van tien afleveringen maakt de cabaretier een comeback in het theater met een solo-comedyshow.

More content below the advertising

Lubach's prijzencircus

Het VPRO-programma Zondag met Lubach won in 2016 de Zilveren Nipkowschijf en vorig jaar de Gouden Televizier-Ring. Het satirische programma, dat regelmatig rond een miljoen kijkers trekt, is bekend om items die viral gaan en op maandag het gesprek bij de koffieautomaat bepalen.

Niet bezig met verwachtingen

Voor Arjen ligt de lat hoog, maar hij probeert zich af te sluiten voor de verwachtingen van buitenaf. In De Coen en Sander Show zei hij: “Ik probeer een muur te zetten tussen dingen die ik kan beïnvloeden en dingen die ik niet kan beïnvloeden. Dus prijzen en recensies en kijkcijfers staan achter die muur. We zijn alleen bezig om het programma te verbeteren en te zorgen dat iets goed en grappig wordt.”

Nieuw avontuur

Na tien afleveringen van de satirische tv-show gaat de cabaretier het theater in met de show Arjen Lubach LIVE! De tournee beslaat ruim honderd shows en duurt tot en met eind juni. Het is zijn eerste solo-comedyshow in het theater. Tot zijn overstap naar de televisie in 2014 speelde hij jarenlang in diverse theaterformaties. “Vroeger reed ik met een pianist naar Zeeland en zaten er meer mensen op het podium dan in de zaal. Ik heb een theaterambitie en moet iets met het gegeven dat ik nu iets meer mensen naar het theater kan trekken.”

Viral met Lubach

Omdat ze hilarisch en steengoed blijven, delen we in de video’s hieronder nog even de meest succesvolle items van Lubach ooit. Uiteraard de Netherlands Second-video voor Donald Trump, het pakkende filmpje over de wapenhandel in de VS én natuurlijk de briljante ‘trailer’ van de Game of Thrones spin-off Westeros, die miljoenen keren bekeken werd door dolenthousiaste fans van de populaire serie.

Arjen, we kunnen niet wachten op de nieuwe reeks. Tot vanavond, om 22.10 uur op NPO3.