Overdag is hij een excentrieke miljonair, maar zodra de duisternis valt, verandert Bruce Wayne in Batman en gaat hij op pad om te waken over de inwoners van Gotham.

Article continues after the ad

Verhaal

Nadat Bruce Wayne op 9-jarige leeftijd getuige is van de brute moord op zijn ouders zweert hij tegen het kwaad te vechten en verandert hij Batman. De gemaskerde burgerwacht pakt de criminaliteit aan in het onveilige Gotham City en wordt de held van Gotham. Maar wanneer crimineel Jack Napier door een ongeluk verandert in The Joker krijgt Batman te maken met zijn grootste en gevaarlijkste tegenstander. 

Cast en recensie

In deze met een Oscar bekroonde film van regisseur Tim Burton speelt Michael Keaton Batman, de misdaadbestrijder in vleermuispak, terwijl Jack Nicholson zijn befaamde grimas uitbuit voor de rol van de maniakale superschurk The Joker. Prince verzorgde de funky soundtrack. 

Hadden de filmmakers nu maar evenveel aandacht aan het verhaal besteed als aan de schitterende, indrukwekkende decors van het fictieve Gotham City. Desalniettemin een lust voor het oog en een goed begin voor een nieuwe filmreeks. Daarom krijgt de film Batman 4/5 sterren van Veronica Magazine.

Batman zie je vanavond om 22:25 op SBS9.