The Rock, ofwel The Scorpion King, ontpopt zich als een legendarische Egyptische krijger wanneer de kwade heerser Memnon bezig is alle nomadenvolken uit te roeien.

Article continues after the ad

The Mummy Returns spin-off

De bijrol van The Rock in The Mummy Returns wekte geen al te hoge verwachtingen, maar in deze fantasy film is hij zeer vermakelijk. Het verhaal speelt zich af in het Egypte van 5000 jaar geleden. In Gomorra heerst een gewelddadige dictator, Memnon, die de nomadische volkeren in de buurt wil uitroeien. De laatste paar nomadische stammen besluiten zich gezamenlijk te verzetten. 

Ze nemen een huurmoordenaar in dienst, de sluwe Mathayus, om Memnon uit te schakelen. Bovendien heeft Memnon eigenhandig de broer van The Scorpion King gedood en dat vraagt om wraak!

Cast en recensie

Dwayne Johnson werd bekend als worstelkoning The Rock en kersverse filmster sinds een bijrol in The Mummy Returns. De soms wervelende spin-off The Scorpion King is zelfs leuker dan de twee Mummy-films bij elkaar.Als gespierde krijger laat Johnson zich betalen voor een huurmoord in de oudheid. Maar als hij tot aan zijn nek in de zwaardvecht- en boogschietavonturen zit, ontdekt hij dat zijn doelwit - de toverkol Hu, in dienst van de Scorpion King - helemaal zo slecht nog niet is. 

De actiefilm The Scorpion King met The Rock, Michael Clarke Duncan en Kelly Hu zie je vanavond om 23:10 op Veronica.