Fabrieksarbeider Trevor Reznik lijdt al een jaar aan slapeloosheid. Oververmoeid en in een permanente staat van paranoia veroorzaakt hij een verschrikkelijk bedrijfsongeval, waarbij een collega zwaar gewond raakt.

Article continues after the ad

Insomnia

Al een heel jaar slaapt Trevor Reznik (Bale) niet of nauwelijks. Maar dat is niet het enige probleem waar Reznik mee kampt. Hij heeft ook het gevoel dat iets of iemand hem op de hielen zit. Reznik's angst en een serie hoogst ongewone gebeurtenissen veranderen z'n leven langzaam in een nachtmerrie. Maar waar eindigt de droom en begint de realiteit?

Cast & recensie

Christian Bale onderging een helse transformatie voor zijn rol als Trevor: hij moest 27 kilo afvallen, ongeveer een derde van zijn lichaamsgewicht. Hij is broodmager en heeft wallen als een stuwmeer. Maar ja, als je een jaar niet slaapt, mag je blij zijn dat je nog leeft. 

Een ernstig ongeluk op z’n werk is het startschot voor een versneld proces van gekte in z’n kop: hij wordt vreselijk paranoïde en schijnt mensen te ontmoeten die helemaal niet bestaan. De vraag wat er precies aan de hand is, levert een intrigerende film op, hoewel de climax niet helemaal bevredigend is.

The Machinist zie je vanavond om 23:25 op Eén.