Volgende week is weer tijd voor Sneekweek, het grootste zeilevenement op Europees binnenwater. Maar durf jij nog te feesten na het zien van deze horrorfilm van eigen bodem?

Article continues after the ad

Feest verandert in Nederslasher

Zes studenten, drie meiden en drie jongens, gaan los tijdens Sneekweek. Maar de week zeilen en wilde feesten begint al met een mysterie: wie heeft de gigantische villa voor hen geregeld? Is het hun stille nieuwe huisgenoot, met wie ze een heftig geheim uit het verleden delen? Het kan de jongeren weinig schelen, zolang ze maar kunnen feesten! Maar als Merel heftige nachtmerries krijgt, gemaskerde figuren ziet rond de villa en één van haar vrienden door een combinatie van medicijnen bizarre bijwerkingen krijgt, verandert de vakantieweek in een gruwelijke nachtmerrie…

Recensie

Slasherfilms maken is formulewerk en dat zouden we niet anders willen. Toch is het niet zo simpel om een leuke in elkaar te draaien, maar met Sneekweek is het gelukt om een amusante en energieke film te maken over een gemaskerde moordenaar die een groep tieners uitdunt. Plek des onheils is een prachtig vakantie-huis, waar een stel studenten komt feesten. Een geheim uit het verleden speelt ze al snel bloedig parten. De humor en timing van de shocks zijn prima in orde.

Sneekweek, met Carolien Spoor, Jelle de Jong, Jord Knotter, Holly Brood en Sanne Langelaar in de hoofdrol, zie je vanavond om 22:05 op NPO 3.