Ruim twee eeuwen woont de Farrel Clan afgezonderd in de bergen boven Blackburg, als een bouwbedrijf besluit het land in bezit te nemen voor mijnbouwactiviteiten. Maar de Farrels zijn niet van plan het land zomaar af te staan...

Article continues after the ad

Outsiders

In Outsiders barst de strijd los om macht en controle in de ruige en mysterieuze heuvels van Appalachia. Asa Farrel (Joe Anderson) keert na tien jaar terug naar de Appalachian Mountains, waar de Farrel stam meer dan 200 jaar afgezonderd van de samenleving een Spartaans leven leidt. Gedurende deze tijd is er een strijd geweest tussen de stam en de bewoners van het dorpje de bewoners van het dorpje Blackburg, de‘Outsiders’. Hierdoor gaat Asa’s poging om zich weer bij zijn stam te voegen niet zonder slag of stoot.

Bloederige strijd

De stam wordt namelijk bedreigd met uitzetting en de berg moet worden ontruimd voor steenkoolwinning. Plaatsvervangend sheriff Wade Houghton (Thomas M. Wright) krijgt de taak om het ontruimingsproces zo snel mogelijk te laten verlopen, maar is bang dat dit gepaard gaat met een bloederige strijd en het verlies van levens bij beide partijen.

De Farell stam hecht veel veel waarde hecht aan eerlijkheid, maar raakt door de dreiging van de uitzetting en de machtsstrijd verwikkelt in een web van leugens. De stam laat steeds meer haar tradities varen om hun vrije samenleving te beschermen tegen de gevreesde ‘Outsiders’.

Topcast

In de serie spelen onder anderen Ryan Hurst (Opie in Sons of Anarchy), Thomas M. Wright (Steven Linder in The Bridge) en David Morse (True Detective, Treme). Onlangs is er een tweede seizoen aangekondigd van de serie, dus dat klinkt veelbelovend!

De eerste aflevering van Outsiders zie je vanavond om 23:00 uur na The Walking Dead op FOX.