In Flatliners experimenteert een groepje medische studenten met bijna-doodervaringen om te zien wat er aan de Andere Kant is. Dat gaat vanzelfsprekend niet heel lang goed.

Article continues after the ad

Wormenvoer

De vraag wat er gebeurt als je doodgaat, houdt de mensheid al sinds jaar en dag bezig. Ga je naar het Paradijs, reïncarneer je in een ander lichaam of gebeurt er helemaal niets en eindig je als voer voor de wormen? In Flatliners gaat een aantal medische studenten op zoek naar het antwoord op deze vraag. Door een hartstilstand te forceren en vervolgens reanimatie toe te passen, gaan de studenten de fatale grens over... om het vervolgens weer na te kunnen vertellen. What could possibly go wrong?

Opgeheven vingertje

Het originele idee komt helaas niet helemaal uit de verf. Daarvoor zwaait Flatliners net iets teveel met het opgeheven vingertje dat we niet alles moeten willen weten. Toch is dit een lekkere midnight movie, waar veel mensen goede herinneringen aan hebben. Daarnaast is het leuk om sterren als Julia Roberts, Kiefer Sutherland en Kevin Bacon in hun jonge jaren te zien. Volgend jaar verschijnt een remake van deze film, waarin Kiefer Sutherland ook weer een hoofdrol voor zijn rekening zal nemen.

Flatliners begint om 00:10 uur op Eén.