Het wordt dé kickbokswedstrijd van het jaar genoemd: Rico Verhoeven tegen Badr Hari. De twee beroepsvechters staan vanavond oog in oog in de ring - een gevecht waar de echte fans al maanden naar uitkijken.

Article continues after the ad

Uitdaging

Het begon ooit met een opmerking van Rico Verhoeven in een talkshow. De wereldkampioen kickboksen daagde in april voor de tv-camera Badr Hari openlijk uit voor een gevecht. De veelbesproken Marokkaan reageerde snel via de sociale media waarna de voorbereidingen op het 'gevecht van het decennium' konden beginnen. 

Rico vs. Badr

Vanavond is het dan eindelijk showtime in Oberhausen. In een uitverkochte König Pilsener Arena gaan de 'King of Kickboxing' (Verhoeven) en de 'Golden Boy' (Badr Hari) de strijd met elkaar aan. Beiden zijn van een triomf overtuigd.

Stare-down

De twee vechtsporters kwamen elkaar vrijdag tijdens de weging in Oberhausen al even tegen. Badr Hari (114 kilogram) kwam royaal te laat, maar Verhoeven (116 kilogram) kon zich er niet druk om maken. Eenmaal oog-in-oog met zijn 'vijand' bleef de gespierde Brabander uiterst koel. De zogenoemde face-off, of stare-down, duurde ongeveer een minuutje. 

Badr Hari stapte uiteindelijk op. Verhoeven voelde zich de morele winnaar van het traditionele onderonsje en kondigde nog maar eens een knock-out aan. Het publiek in Oberhausen en thuis voor de televisie is er zaterdagavond sowieso klaar voor.

Te zien bij Ziggo

De wedstrijd GLORY Collision: Rico vs. Badr zie je vanaf 21.45 uur live op Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Select en check hier de live blog.