Heb je na Lethal Weapon nog zin in een andere actiekraker met Mel Gibson? Blijf dan hangen voor de cultklassieker Mad Max!

Article continues after the ad

Atoomoorlog

Na een atoomoorlog die de beschaving in as heeft gelegd, maken zwaarbewapende bendes in gepantserde auto’s en opgevoerde motoren de dienst uit. Max (Mel Gibson) probeert als een van de laatste agenten de bendes in toom te houden, maar kan niet voorkomen dat zijn vrouw en kind worden gedood door de sadistische bendeleider Toecutter. De razende Max stapt in zijn auto en gaat op zoek naar wraak en gerechtigheid.

Bikkelhard

Deze keiharde actiefilm van George Miller was een onverwacht groot succes. Er zouden nog twee vervolgen komen met Mel Gibson in de rol van de wraakzuchtige Max. Na 30 jaar werd in 2015 een nieuwe Mad Max-film gemaakt, deze keer met Tom Hardy in de titelrol. De regie was weer in handen van George Miller en hij bleek het nog niet verleerd te zijn. Mad Max: Fury Road is dankzij de spectaculaire stunts en het oogstrelende camerawerk een instant-klassieker. Daarnaast bewees Charlize Theron in de rol van de bikkelharde Furiosa zich als een actieheldin om rekening mee te houden!

Mad Max is om 22.15 uur te zien op Veronica.