De Final Destination-reeks is misschien niet heel geloofwaardig, maar wel vaak origineel, griezelig, goor en grappig. Ook het vijfde deel heeft alle ingrediënten die de serie zo succesvol maken.

Article continues after the ad

Crash

In de eerste Final Destination-film uit 2000 zagen we hoe Alex voorkwam dat zijn vrienden een gruwelijke dood zouden sterven in een vliegtuig-crash. Maar al snel kwamen de overlevenden erachter dat de dood niet met zich laat sollen. Eén voor één kwamen de vrienden op spectaculaire wijze aan hun eind. Het feit dat dit een horrorfilm was zonder fysieke moordenaar of monster, zorgde ervoor dat Final Destination behoorlijk opviel in het horroraanbod. Het duurde dan ook niet lang voordat er verschillende vervolgen uitkwamen.

Zwarte humor

Final Destination 5 speelt zich af voor de gebeurtenissen in het eerste deel en is dus in feite een prequel. Heel veel verschil maakt het niet, want dit deel volgt dezelfde formule als de voorgaande films. Deze keer is het Sam die zijn vrienden waarschuwt voor een noodlottig ongeluk, namelijk een brug die op het instorten staat. De vriendengroep ontstapt aan de dood, maar niet voor lang… De verrassing is er inmiddels wel een beetje af, maar de maffe manieren waarop de slachtoffers aan hun einde komen zullen beslist in de smaak vallen bij horrorfans met gevoel voor zwarte humor.

Final Destination 5 is om 22.15 uur te zien op Net5.