Het is inmiddels ruim anderhalf decennium geleden dat Herman Brood zichzelf van het Hilton Hotel wierp. Vanavond laat is de ogenschijnlijk wispelturige maar zeer getalenteerde kunstenaar echter voor even weer springlevend.

Article continues after the ad

Wie vanavond niets te doen heeft kan ervoor kiezen zich in te laten met het chaotische maar bezielde leven van wijlen Herman Brood. In de documantaire Unknown Brood aandacht voor de belangrijkste aspecten van de schilder en muzikant.

Synopsis

Op woensdag 11 juli 2001 springt rock ‘n roll muzikant en schilder Herman Brood van het dak van het Hilton hotel. De wijze waarop hij een einde aan zijn leven maakt is net zo extravagant als dat hij het geleefd heeft. Herman heeft in zijn eigen video’s, liedteksten en interviews een kruimelspoor achtergelaten dat antwoord geeft op de vragen die zijn dood heeft opgeroepen.

Unknown Brood duikt, onder leiding van Dennis Alink, in het verleden om met dit niet-eerder vertoonde materiaal en de mensen die het dichtst bij hem stonden de belangrijke momenten te herbeleven. Broods leven was vanaf begin tot het einde een worsteling tussen het zijn van een mens of het worden van een mythe. Op 11 juli kwamen die twee paden samen.

Om 22.00 op KPN Presenteert.