Stripgigant Marvel nam een hele lange aanloop naar de eerste Avengers-film, maar in 2012 was het zover: Captain America, Iron Man, Thor en de Hulk vochten zij aan zij in hun eerste kaskraker!

Article continues after the ad

Snode plannen

In de aanloop naar de eerste Avengers-film, dook S.H.I.E.L.D.-agent Nick Fury regelmatig op in Marvel-films om superhelden te strikken voor zijn ‘Avengers-initiatief’. In 2012 had hij het ultieme superheldenteam opgericht, met Captain America, Thor, Hulk, Iron Man, Black Widow en Hawkeye. Dat was net op tijd, want Thors Broer Loki heeft snode plannen om de mensheid te onderwerpen.

Stripklassieker

Het resultaat is een spectaculaire blockbuster vol actie en avontuur die de stripklassieker eer aandoet. Maar tussen de adembenemende speciale effecten door valt er gelukkig ook een hoop te lachen. Dat is niet alleen te danken aan regisseur en schrijver Joss Whedon (Buffy the Vampire Slayer), maar ook aan de sterrencast bestaande uit onder anderen Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Scarlett Johansson en Samuel L. Jackson. Na het iets minder geslaagde Avengers: Age of Ultron, keren de helden volgend jaar terug in Avengers: Infinity War.

The Avengers is om 23.15 uur te zien op BBC One.