Het verhaal is misschien matig, de acteerprestaties van Dakota Fanning maken Hide And Seek best de moeite waard. Je ziet ‘m om 23:40 op RTL 8.

Article continues after the ad

Hide And Seek

Als de vrouw van Dr. Callaway (De Niro) overlijdt en hij alleen met zijn 9 jarige dochtertje Emily (Fanning) overblijft, besluit hij New York te verruilen voor een dorpje in een poging de vader-dochter band te verstevigen. Emily lijkt na een aantal maanden psychiatrische hulp van Dr. Katherine Carson (Janssen) de eerste traumatische klap te boven en klaar voor een nieuw leven. Als Emily echter een denkbeeldig vriendje creëert, dat van dodelijke spelletjes houdt, verandert de situatie.

Cast & Recensie

Weduwnaar De Niro en zijn dochter Fanning verhuizen om een nieuwe start te maken. Hun rust wordt verstoord door het nare denkbeeldige vriendje van Fanning. Net zoals The Sixth Sense heeft het verhaal een twist, die echter lang niet zo spannend is. En als die ’twist’ eenmaal is gemaakt, zakt de film als een soufflé in elkaar en zit er voor de acteurs niks anders op dan naar de eindstreep te strompelen. Van hen springt vooral Fanning er positief uit als geplaagd meisje. 

Hide And Seek krijgt van Veronica Magazine twee sterren.