De aanloop naar een bruiloft vormt de opmaat voor een reeks grove, gore en bovenal geweldige grappen in de comedyhit Bridesmaids!

Article continues after the ad

Het huwelijksfeest is in Hollywood een dankbaar onderwerp voor tientallen zoetsappige romcoms. Maar in 2009 kwam daar verandering in. The Hangover nam een aanstaand huwelijksfeest als uitgangspunt voor een lekker onaangepaste komedie vol foute grappen. Twee jaar later volgde de vrouwelijke tegenhanger van The Hangover. En die bleek niet onder te doen voor zijn voorganger!

Buikloop

In Bridesmaids bereiden de vriendinnen van Lillian (Maya Rudolph) zich voor op hun rol als bruidsmeisje. Dat klinkt sprookjesachtig, maar onderlinge spanningen, overmatig drankgebruik en een zeldzaam acuut geval van buikloop gooien al snel roet in het eten. In mindere handen was dit uitgelopen op een platte en zouteloze komedie, maar dankzij de getalenteerde cast is Bridesmaids van begin tot eind een feest om naar te kijken. Melissa McCarthy ontving zelfs een Oscar-nominatie voor haar hilarische rol van de sociaal onhandige Megan.

Je ziet Bridesmaids om 22.05 uur op SBS 9.