De finalisten van Utopia 2

Zojuist is bekendgemaakt wie in de voetsporen van Ivan mag treden als grote winnaar van Utopia 2. Wie ging er met de zege vandoor? Brandon, Hiske, Franny, Gerrit of Merel?

Article continues after the ad

Niemand minder dan Hiske heeft het langlopende reality-programma gewonnen. Kijkers thuis, zogenoemde ‘paspoorthouders’ (abonnees) en de overgebleven Utopianen mochten op elkaar stemmen. Hieruit bleek dat Hiske zoals verwacht het meest in de smaak viel. Ze gaat ervandoor met een fiks geldbedrag en vooral: eeuwige roem.


Utopia stopt

Sinds 2013 kon je op SBS6 zowat elke dag terecht voor je portie reality-tv met een nieuwe aflevering van Utopia, waarin we de bewoners van een terrein in Nederland – als een soort ‘sociaal experiment’ - constant konden volgen via talloze camera’s. Totdat de makers eind 2017 bekendmaakten dat het terrein niet meer gebruikt kon worden. Het jaar daarop won kandidaat Ivan het programma, al bleek dit later toch niet ‘eind goed, al goed’.


Utopia 2

Er kwam namelijk een tweede Utopia! Utopia 2 is sinds vorig jaar op de buis, maar vanwege SBS6’s nieuwe strategie, waarin men geen plek meer ziet voor dit reality-programma, moest ook dit vervolg verdwijnen. Uiteindelijk is Hiske eruit komen rollen als grote winnaar. Na vanavond is het écht klaar met Utopia. Nagenieten kan natuurlijk altijd nog, bijvoorbeeld met de 7 heftigste ruzies uit Utopia 2.