Een eeuwenoud kwaad zaait dood en verderf in een slaperig stadje in de horrorkraker It. Je ziet deze Stephen King-verfilming om 22.30 uur op SBS9.

Article continues after the ad

It

In It wordt een groepje vrienden genaamd The Losers Club geplaagd door gruwelijke herinneringen uit hun jeugd. Als kind stonden ze namelijk oog in oog met It. Dit eeuwenoude monster in de vorm van clown Pennywise zaait al eeuwen dood en verderf in het stadje Derry. Nu ze volwassen zijn, besluiten ze het kwaad opnieuw te confronteren. Maar Pennywise is zijn sinistere streken in al die jaren nog niet verleerd…

Cast en recensie

It is in Amerika uitgekomen als miniserie voor televisie en hier gemonteerd tot een speelfilm. Dat merk je onder meer aan het feit dat de film met ruim drie uur een behoorlijk lange zit is. Toch groeide deze Stephen King-verfilming uit tot een horrorklassieker. Dat is vooral te danken aan Tim Curry (The Rocky Horror Picture Show). Hij maakte van van Pennywise een onvergetelijk horroricoon dat een complete generatie voorgoed met een clownfobie opzadelde. Eerder dit jaar verscheen een nieuwe verfilming, met Bill Skarsgard in de rol van de horrorclown.

Veronica Magazine geeft It drie sterren.