In X-Men maakten de mutanten van Marvel voor het eerst de overstap van de strips naar het witte doek. Het bioscoopdebuut van de superhelden zie je vanavond om 20.30 op Veronica.

Article continues after the ad

X-Men

Over de hele wereld worden mensen geboren met bijzondere superkrachten. Maar niet iedereen zit te wachten op deze mutanten. Veel mensen zijn bang voor hen en roepen om drastische maatregelen. Een paar mutanten, waaronder Wolverine, Jean Grey en Cyclops, vinden onderdak bij de telepaat Professor Xavier. Onder de naam X-Men vechten ze voor de mensheid die hen vreest en verafschuwt. Daarbij komen ze recht tegenover Magneto te staan, een meedogenloze mutant die een oorlog tussen mens en mutant wil ontketenen.

Cast en recensie

Het filmuniversum van Marvel kwam in 2000 vliegend uit de startblokken met deze flitsende stripverfilming. Eindelijk waren de ontwikkelingen op het gebied van speciale effecten ver genoeg om de visie van bedenker Stan Lee overtuigend naar het witte doek te vertalen. Maar de echte sterren van X-Men zijn de geweldige acteurs, waaronder Hugh Jackman als Wolverine, onze eigen Famke Janssen en Oscar-winnaars Halle Berry en Anna Paquin. Voeg daarbij de Britse acteerkanonnen Ian McKellen en Patrick Stewart, en je hebt een perfecte start van een van de sterkste series in het superheldengenre!

Veronica Magazine geeft X-Men vijf sterren.