Een spetterende superheldenfilm mét een boodschap. X-Men is vanavond om 23:25 uur te zien op Veronica.

Article continues after the ad

X-Men

De evolutie staat nooit stil, en zorgt er voor dat sommige mensen worden geboren met vreemde krachten. Handig, zou je zeggen, maar het gaat niet altijd goed. Niet iedereen heeft zijn krachten onder controle, of beheerst ze prima maar gebruikt ze voor kwade doeleinden. De overheid probeert de explosieve situatie te beheersen, maar in de praktijk zijn de zogeheten mutanten tweederangs burgers.

De machtige mutant Magneto (Ian McKellen) maakte de holocaust mee, en verklaart de oorlog aan de mensen die zijn soort willen opsluiten. Charles Xavier (Patrick Stewart) hoopt de vrede te kunnen bewaren, op zijn school waar jonge mutanten leren hun powers te beheersen.

Cast & Recensie

In X-Men wemelt het van de superhelden, die door regisseur Bryan Singer wonderwel allemaal sterk worden neergezet. Uitschieters zijn Wolverine (de rol betekende de doorbraak van Hugh Jackman, en hij zou hem nog vaak herhalen) en Jean Grey (Famke Janssen). X-Men heeft één nadeel, en dat is dat hij eigenlijk niet lang genoeg duurt. Het succes van de film zorgde voor meerdere vervolgen en spin-offs, en baande het pad voor de huidige populariteit van het superheldengenre.

Veronica Magazine geeft X-Men vijf sterren.