X-Men: First Class neemt je mee naar de begin van het Marvel-universum: de jaren 60 van de vorige eeuw! Je ziet X-Men: First Class om 20.35 uur op Veronica.

Article continues after the ad

X-Men: First Class

Er was een tijd dat aartsrivalen Professor Xavier en Magneto elkaars beste vrienden waren. X-Men: First Class neemt je mee naar hun studietijd: de jaren 60, op het hoogtepunt van de koude oorlog. De twee mutanten worden samen met onder anderen Beast en Mystique ingelijfd door de CIA om te voorkomen dat de snode Sebastian Shaw de Derde Wereldoorlog ontketent. Maar ondertussen lopen de spanningen tussen Xavier en Magneto steeds hoger op.

Cast en recensie

X-Men: First Class is door de jaren 60 setting en de nieuwe cast een fris en swingend deel in de mutantenserie geworden. Onder meer James McAvoy (Split), Michael Fassbender (Prometheus) en Jennifer Lawrence (The Hunger Games) tillen met hun acteerwerk deze Marvel-verfilming ver boven de middelmaat uit. De verhaallijn is hier en daar wat rommelig en niet alle personages komen even goed uit de verf, maar al met is dit een prima hoofdstuk in de succesvolle X-Men-reeks.

Veronica Magazine geeft X-Men: First Class vier sterren.