De Amerikaanse overheid heeft in 1985 het gebruik van superkrachten verboden. Als er een superheld wordt vermoord, herenigt de gemaskerde strijder Rorschach de helden van vroeger en doen ze er alles aan om hun ondergang te voorkomen.

Article continues after the ad

Illegale superhelden

Deze mysterieuze, spectaculaire actiefilm speelt zich af in 1985 in de straten van New York. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. 

Duister complot

Wanneer één van zijn oud- collega's in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord, start de gemaskerde burgerwacht Rorschach een onderzoek. Langzaam maar zeker brengt dit een duistercomplot aan het licht. Altijd goed natuurlijk.

Cast en recensie

Een goede verfilming van de invloedrijke graphic novel, die trouw is aan het origineel. Sfeer, karakters en details zijn perfect nageboetseerd. Ook het verhaal blijft goed overeind. Een hele prestatie, omdat het vuistdikke stripboek twaalf uur film had kunnen opleveren. Hier en daar wordt een plotlijntje geskipt in het fascinerende verhaal, dat zich afspeelt in een alternatief Amerika, waarin superhelden bestaan. 

De film is geregisseerd door Zack Snyder (300, Sucker Punch, Man of Steel) met in de hoofdrol Jeffrey Dean Morgan (The Walking Dead), Billy Crudup (Almost Famous), Matthew Goode (The Imitation Game), Carla Cugino (Sin City), Malin Akerman, Jackie Earle Haley (A Nightmare on Elm Street) en Patrick Wilson (The Conjuring).

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!