Vind Die Domme Trut en Gooi Haar in de Rivier is een aangrijpend, waargebeurd verhaal over een 15-jarige jongen die de heftige consequenties van zijn daden niet had overzien… Vanavond om 21:35 uur op NPO3!

Article continues after the ad

Vind Die Domme Trut en Gooi Haar in de Rivier

De 15-jarige Remco, zijn vader en zijn jongere zusje Lizzy (13) onderhouden een illegale puppyhandel. Remco doet er alles aan om aandacht te krijgen van zijn vrienden en zijn vader. Bij een van zijn vele pogingen om zichzelf te bewijzen, zet hij een choquerend filmpje van zijn zusje op het internet waarop te zien is dat zij een aantal zieke puppy’s in een rivier gooit. Het effect van de video is veel groter dan hij ooit had kunnen bedenken.

Het confronterende drama is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. In 2010 verscheen het filmpje Find this Dumb Bitch and Throw her into a River op internet, dat talloze woedende reacties opriep. Regisseur Michael Bay loofde zelfs vijftigduizend dollar uit om ‘Puppy-Throwing Girl’ op te sporen. In de film zijn dergelijke nieuwsberichten verwerkt. De verfilming werkt vooral goed, omdat het drama naar de achtergrond is gedrongen. Veronica Magazine geeft de film drie sterren.