Veronica staat dit weekend in het teken van Halloween en is omgedoopt tot Fearonica! Deze cocktail van klassieke horrorpersonages in de film Van Helsing mag dan ook niet ontbreken.

Article continues after the ad

Vampierjager Jackman

Van Helsing (Hugh Jackman) heeft gezworen dat hij de wereld zal bevrijden van de onzalige wezens die al sinds het begin der tijden eerlijke burgers terroriseren. Om de onzalige graaf Dracula (Richard Roxburgh) onschadelijk te maken, reist de vampierjager naar Transsylvanië. Hij wordt bijgestaan door de onverschrokken Anna Valerious (Kate Beckinsale) die zichzelf en haar familie eindelijk wil ontdoen van een eeuwenoude vloek.

Cast en recensie

Als de befaamde vampierenjager Van Helsing heeft Jackman zojuist Mr. Hyde (of Dr. Jekyll) over de kling gejaagd, en nu vraagt de paus hem zijn pijlen op Dracula (Roxburgh) te richten. In het Oost-Europese Transsylvanië wacht hem naast deze bloedzuiger, een zootje weerwolven en het monster van Frankenstein. Sommers brouwt een lekker onzinverhaaltje uit deze cocktail van klassieke horrorpersonages. Jackman is leuk als gotische kruising tussen Indiana Jones en James Bond.

Van Helsing zie je vanavond om 20:00 op Veronica.