Een leuke feelgoodfilm met George Clooney in de hoofdrol? Daar zijn wij wel voor te porren. Up in the Air zie je vanavond om 20:30 uur op RTL 8.

Article continues after the ad

Up in the Air

Ryan Bingham is altijd onderweg voor zijn baan, die je kunt omschrijven als freelance bullebak. In opdracht van de grote bazen die het zelf niet durven, geeft hij hun werknemers in heldere bewoording de zak. Aan zijn luxe leventje van dure diners en miljoenen airmiles, lijkt een einde te komen als zijn jonge collega Natalie met een efficiënt plan komt: ontslag per videoverbinding. Maar de ontmoeting en de onstuimige relatie met Alex Goran, is nóg bedreigender.

Cast & Recensie

Up in the Air is een innemende feelgoodfilm, die een kritische blik werpt op het onpersoonlijke en afstandelijke aspect van de bedrijfscultuur. Gelukkig zonder al te serieus te worden. Regisseur Jason Reitman zet een gebalanceerde comedy neer met wat broodnodige nuance; een welkome toevoeging aan het genre. Overigens spelen George Clooney (Ryan), Anna Kendrick (Natalie) en Vera Farmiga (Alex) de sterren van de hemel.

Veronica Magazine geeft Up in the Air vier sterren.