Ging jij ook zo goed op de Netflix-serie Narcos? Dan is dit een absolute aanrader. De Braziliaanse film Tropa de Elite 2 zie je vanavond om 22:35 op RTL 7!

Article continues after the ad

Nascimento

De keiharde politiecommandant Capitão (kapitein) Nascimento lijkt in de problemen te komen nadat een gevangenisopstand eindigt in een bloedbad. Hoewel hij in eerste instantie zijn elite-eenheid BOPE dreigt kwijt te raken, is het volk hem goed gezind. Zo goed zelfs, dat Nascimento besluit de politiek in te gaan. Dat lukt eerst aardig, maar al snel moet hij met lede ogen aanzien hoe corrupte smerissen de favela’s uitknijpen.

Verhaal

In Brazilië raakte deze opvolger van Tropa de elite een snaar: de film werd daar de grootste kaskraker aller tijden. Dat zegt meer over het land dan over de kwaliteit van dit keiharde politiedrama. Hoe ze dat voor elkaar krijgen, maakt de film nergens geloofwaardig, maar als cynisch commentaar op de toestand in Rio De Janeiro werkt het prima. Narcos-acteur Wagner Moura speelt de keiharde politiecommandant Nacsimento. De film is geregisseerd door José Padhilla, die ook meewerkte aan Narcos. 

Veronica Magazine geeft Tropa de Elite 2 drie sterren.