Rondvliegend metaal, robots die elkaar tot moes beuken, snelle auto’s en een sexy Megan Fox: de allereerste Transformers zie je vanavond om 20:30 uur bij RTL 5.

Article continues after the ad

Robots! Sort of...

Al millennia lang zijn de goedaardige Autobots in oorlog met de kwaadaardige Decepticons. In deze epische strijd staat het lot van het heelal op het spel. Al snel verplaatst het slagveld zich naar de aarde, waar de wat stuntelige puber Sam per ongeluk in aanraking komt met de metalen giganten. Sam is een doodgewone jongen die zich bezighoudt met doodgewone dingen als school, vrienden, auto’s en meisjes. Hij heeft er dan ook geen flauw benul van dat alleen hij de mensheid kan redden. Terwijl het lot van de wereld aan een zijden draadje hangt, vecht Sam zij aan zij met de Autobots om de Decepticons voor eens en altijd te verslaan.

Cast & recensie

Mannen die opgegroeid zijn met het Transformers-speelgoed zullen op het puntje van hun stoel zitten, wanneer ze hun favoriete bots in actie zien. Regisseur Bay maakt er een waar spektakel van, dat qua plot weinig om het lijf heeft, maar visueel gezien voor overdonderende taferelen en actiescènes zorgt. Shia LaBeouf speelt de door hormonen geplaagde tiener Sam, Megan Fox zijn vriendinnetje Mikaela en Josh Duhamel legerofficier Captain Lennox.