Niet zozeer pompen, maar helaas vooral verzuipen. Je ziet het vanavond in het dramatische maar oh zo romantische Titanic.

Article continues after the ad

Aan boord van de chique Titanic vinden we Rose (Kate Winslet) en Jack (Leonardo DiCaprio). Rose is een bemiddelde dame die met haar rijke verloofde Cal (Billy Zane) op reis is maar zich steeds meer opgesloten voelt in haar gouden kooi.

De straatarme Jack wordt verliefd op Rose en als hij haar benadert ontstaat er een weergaloze romance. De liefde is echter gedoemd verstoord te worden door de onvermijdelijke ramp, bovendien wordt de ellende nog aangewakkerd door de jaloerse Call.

Cast & Recensie

Een meesterwerk van de eerste orde, een combinatie van een romantisch liefdesdrama en een rampenfilm. De eerste tachtig minuten trekt Cameron uit om het melodrama stevig neer te zetten.

De arme DiCaprio verhindert dat Winslet, een grietje uit de hogere klasse, zelfmoord pleegt. Helaas voor de twee geliefden ligt er een rampzalige aanvaring met een ijsberg in het verschiet. De technische prestaties zijn verbluffend, zonder de emoties naar de achtergrond te verdringen.

Net5

Titanic zie je vanavond op Net5 om 20:00 uur.