In Titanic stappen Jack en Rose aan boord van een schip dat nooit zal terugkeren. Je ziet deze tijdloze tranentrekker om 20.30 uur op SBS9.

Article continues after the ad

Titanic

De arme Jack (Leonardo DiCaprio) kan zijn geluk niet op wanneer hij kaartjes wint om mee te gaan op de eerste vaart van de Titanic, een luxe schip dat onzinkbaar wordt geacht. Daar ontmoet hij Rose, een welgestelde aristocrate die op het punt staat te trouwen met de arrogante Cal (Billy Zane). Jack en Rose worden hopeloos verliefd. Maar de prille liefde wordt verstoord doordat de Titanic in botsing komt met een ijsberg. Terwijl het schip naar de bodem zinkt, proberen de geliefden de nacht te overleven.

Cast en recensie

Na actieklassiekers als Aliens en Terminator 2: Judgment Day was het even wennen dat regisseur James Cameron met een romantisch drama op de proppen kwam. Maar net als in die baanbrekende films is er een grote rol weggelegd voor de adembenemende speciale effecten. De ondergang van het luxe cruiseschip is dan ook griezelig overtuigend in beeld gebracht. Maar ook het menselijke verhaal wordt niet vergeten: Kate en Leo vormen een prachtig stel en zo krijgt de ramp een gezicht. De combinatie van tijdloze romantiek en technisch vernuft leverde Titanic elf Oscars op, waaronder voor beste film.

Veronica Magazine geeft Titanic vijf sterren.