Niet meer lachen, niet meer voetballen, geen muziek meer luisteren. Het aangrijpende Timbuktu over de gelijknamige, door religieuze fundamentalisten bezette stad is niet de gezelligste film van vanavond, maar zeker de indrukwekkendste.

Article continues after the ad

Timbuktu

Kidane woont met zijn vrouw Satima en hun dochter Toya in de woestijn buiten de stad Timbuktu. In de stad lijden de mensen onder het terreurregime van de Jihadisten, die vastbesloten zijn om de islamitische geloofsovertuiging op te leggen. Kidane en zijn familie zijn gespaard gebleven van de chaos in Timbuktu. Alles verandert wanneer hij per ongeluk de visser Amadou doodt en hij geconfronteerd wordt met de nieuwe wetten van de buitenlandse bezetters.

Cast en recensie

De namen van de cast zullen je niets zeggen, maar Ibrahim Ahmed, Toulou Kiki, Abel Jafri en Kettly Noël zetten onder regie van Abderrahmane Sissako een dijk van een film neer. Niet voor niets werd Timbuktu een paar jaar terug genomineerd voor een Oscar. Van Veronica Magazine krijgt Timbuktu vier sterren. Je ziet hem vanavond om 22.15 op CANVAS.