In 1984 schreven James Cameron en Arnold Schwarzenegger filmgeschiedenis met de iconische sciencefictionfilm The Terminator. Je ziet deze klassieker om 22.00 uur op RTL 7!

Article continues after the ad

The Terminator

In The Terminator wordt een schijnbaar onverwoestbare gevechtsrobot vanuit de toekomst naar het Los Angeles van de jaren 80 gestuurd. Zijn missie: het doden van Sarah Connor, de aanstaande moeder van de toekomstige rebellenleider John Connor. Als John nooit geboren wordt, zullen de robots namelijk in de toekomst zonder verzet de mensheid omver kunnen werpen. Maar Sarah blijkt een taaiere tegenstander dan gedacht en ook zij krijgt hulp uit de toekomst…

Cast en recensie

James Cameron (Aliens, Titanic) leverde met The Terminator een van de populairste sciencefictionfilms van de jaren 80 af. Dankzij de duizelingwekkende actiescènes en de baanbrekende speciale effecten staat de film nog steeds als een huis. Daarbij is The Terminator gezegend met twee geweldige hoofdrolspelers: Arnold Schwarzenegger in de titelrol en Linda Hamilton als zijn beoogde doelwit. Cameron, Schwarzenegger en Hamilton werkten opnieuw samen voor Terminator 2: Judgment Day, die zo mogelijk nog beter is dan zijn voorganger!