In de film The Princess and the Frog introduceerde Disney in 2009 haar eerste gekleurde prinses: de stoere Tiana. De moderne bewerking van het sprookje De Kikkerprins is onze favoriete film op tv vanavond. Je ziet hem om 20.30 op SBS9.

Article continues after the ad

The Princess and the Frog

Prins Naveen wordt door een voodoodokter omgetoverd tot kikker. Hij is ten einde raad en komt op een gemaskerd bal terecht. Daar ziet hij de mooie Tiana aan voor een prinses en dan schiet hem het sprookje te binnen van de Kikkerprins. Hij belooft Tiana het restaurant dat ze zo graag wil, met als voorwaarde dat zij hem kust. Omdat zij geen prinses is, verandert ook zij in een kikker. De twee ruziënde kikkers gaan op zoek naar Mama Odie, want zij kan hen vertellen wat ze moeten doen om weer mens te worden. 

Cast en recensie

De stemmen van de personages in The Princess and the Frog worden ingesproken door Anika Noni Rose, Bruno Campos, Keith David, Michael-Leon Wooley en Jennifer Cody. Veronica Magazine geeft de film vier sterren en noemt hem door de kleurrijke personages, jazzy liedjes en prachtige animatie een rasechte Disneyklassieker.