Lord of the Rings: The Return of the King, het laatste deel uit de meesterlijke Lord of the Rings-trilogie van Peter Jackson, zie je straks om 20:30 uur op SBS6. 

Article continues after the ad

Gondor calls for aid

In het laatste deel uit misschien wel de meest epische trilogie uit de literatuur én de filmgeschiedenis proberen Gandalf en Aragorn de hoofdstad van Gondor, Minas Tirith, te beschermen tegen de legers van Sauron die op het punt staan het mensenras uit te roeien. Maar zelfs met al hun moed en krachten zijn ze niet opgewassen tegen de vijand.

De Ring

Alle hoop is gevestigd op Frodo, de kleine hobbit die samen met Sam en Gollum de Ring in de vuurzee van Mount Doom moet werpen, om daarmee de overheersing van Sauron te stoppen. Hoe dichter hij bij zijn doel komt, des te moeilijker wordt zijn taak. Want de Ring laat zich niet zomaar vernietigen.

Recensie

In The Return of the King wordt er langzaam naar de climax toegewerkt. Of liever: de uitbarsting. De ontzagwekkende veldslag is een wervelwind van digitale effecten waar je mond van openvalt. Bij het Oscarfestijn kreeg de trilogie eindelijk waar het recht op had: het slot scoorde elf beeldjes! Ian McKellen, Viggo Mortensen, Elijah Wood, Sean Astin, Orlando Bloom, Andy Serkis en John Rhys-Davies hebben de hoofdrollen.  

Veronica Magazine geeft The Lord of the Rings: The Return of the King vijf sterren.