Lovende kritieken van de pers en Naomi Watts kreeg zowel een Academy Award-nominatie als een Golden Globe-nominatie voor beste actrice. The Impossible is vanavond om 20:30 uur te zien bij RTL 8.

Article continues after the ad

The Impossible

Maria (Naomi Watts) en Henry (Ewan McGregor) gaan tijdens de kerstvakantie naar Thailand, waar zij samen met hun drie zoontjes genieten van dit tropische paradijs. Maar op 26 december, de dag na kerst, verandert een rustige ochtend aan het zwembad plotseling in een nachtmerrie. Door een aardbeving in de Indische Oceaan ontstaat er een gigantische muur van water die op hen afkomt en niets dan wanhoop en vernietiging achterlaat.

Cast en Recensie

Tweede kerstdag 2004 verwoestte een tsunami een enorm deel van Zuidoost-Azië. Miljoenen mensen werden getroffen door deze ramp. Dit intense drama vertelt het verhaal van een gezin dat letterlijk uit elkaar werd gesleurd door de vloed­golf, en hun inspanningen om elkaar terug te vinden. De dreiging voor en tijdens deze traumatische gebeurtenis en het drama dat volgt bij de barre tocht die het gezin moet afleggen, is bijna tastbaar en dat maakt van deze film een beklemmende ervaring.

The Impossible krijgt van Veronica Magazine vier sterren.